top of page

Mindful communiceren

Bijgewerkt op: 20 dec. 2020

De feestdagen staan voor de deur. Voor mij is dit altijd een tijd van bezinning, reflecteren, rust en bewustwording. Ik kijk dankbaar terug naar alle mooie momenten van het afgelopen jaar en kijk hoopvol en verwachtingsvol uit naar het nieuwe jaar, naar wat komen gaat.


Dit jaar beleven we veel anders dan anders. Door het coronavirus, de maatregelen en de gevolgen van de maatregelen ben je misschien niet zo dankbaar of optimistisch als dat ik ben. Dat kan en dat mag!


Er zijn veel dingen om ons heen waar wij geen invloed op hebben. Waar wij wel invloed op hebben is waar onze aandacht naartoe gaat. Daar ligt dan ook mijn uitdaging voor jou!


Ik hoop dat ik je mag inspireren om elkaar te zoeken en te ontmoeten wanneer je als gezin bij elkaar bent. Geniet van de tijd die je met elkaar (of alleen met je kind) doorbrengt. Neem de tijd om naar elkaar te luisteren, leuke dingen doen, en gewoon te zijn.


Het gebruik van baby- en kindergebaren helpt enorm om rust te brengen in de momenten die je met je kind doorbrengt. De automatische piloot gaat uit en die moet ook uit. Je hebt immers tijd nodig om gebaren (aan) te leren.

Wanneer je baby- en kindergebaren gebruikt zal je merken dat dit het contact met je kind versterkt en verrijkt.


Hoe jonger je kind is, hoe eerder het in staat zal zijn om met jou te communiceren. Je krijgt daardoor eerder een kijkje in de belevingswereld van jouw kind.


Je kind is vanaf ongeveer 8 maanden in staat om gebaren te maken en om doelgericht te communiceren. Om baby- en kindergebaren aan te leren is het belangrijk dat je elkaar aankijkt. Je kind moet kunnen zien wat je zegt en doet om de associatie te kunnen leggen. Het vraagt oefening, herhaling én geduld! Maar je zult zien, hoe vaker je de gebaren gebruikt en hoe meer je varieert met verschillende gebaren dat je de interesse van je kind wekt.


Door veel variatie toe te passen met de gebaren die je gebruikt en op de momenten dát je het gebruikt maakt je het leuk en interessant voor jouw kind om terug te gebaren.


Ben je inmiddels zelf nieuwsgierig en wil je meer weten over: - Hoe het gebruik van baby- en kindergebaren rust brengt in het dagelijks leven? - Hoe het gebruik van baby- en kindergebaren de onderlinge communicatie verbeterd? - Welke gebaren geschikt zijn voor jou en jouw kind? - Wanneer je baby- en kindergebaren kunt toepassen? - Hoe jij en jouw kind gebaren kunnen leren?


Neem dan gerust contact met mij op!

Ik wens iedereen fijne feestdagen & een mooi en gezond 2021!


Joyce

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page